Är du den typen av person som älskar att träffa nu människor och se vart det leder, så kan casual dejting vara något för dig. Om du dessutom utstrålar sensualitet är den en ideal kandidat för casual dejting. Den här guiden förser dig med tips för den här typen av dejting, eftersom det kan vara svårt att komma igång utan lite hjälp på vägen.

Homosexuella började med casual dejting innan heterosexuella gjorde det, men fenomenet har nu börjat göra sig känt inom alla typer av sexuella läggningar. Om du vill ha kul utan att binda upp dig till något eller komplikationerna som en relation innebär, så är casual dejting rätt för dig, och i ett modernt samhälle är du inte ensam om att känna så.

Casual dejting har blivit ett välkänt fenomen världen över sedan online dejtingsidor började ta plats. Onlinedating handlar om att träffa varandra på nätet och antingen flörta eller gå in i ett stabilt förhållande, men ända sedan när dejtingsidor var som nyast, har det funnits ett antal medlemmar på olika sidor som har velat ha något som ligger emellan en flört och ett förhållande. Vad de ville ha, var ett förhållande utan förbindelser – att ha sex och sedan aldrig träffas igen. Detta kallades en gång för vuxendejting.

Oturligt nog för vuxendejting, har porrinustrin exklusivt missbrukat termen för kommersiella syften. Av den anledning för konceptet ett nytt namn – casual dejting. Målet är att två personer ska komma överens om att träffas någonstans och att själva akten skulle ske under mötet. Därför sker endast det som man kommit överens om innan man träffas – varken mer eller mindre.

Om du letar efter partners för casual dejting, kan det vara en bra idé att använda någon av dejtingsidorna som finns tillgängliga. Det är viktigt att hitta en dejtingsida som du själv är bekväm med, och det kommer du bara göra genom att testa dig fram. Olika faktorer såsom din ålder, dina preferenser och hur anonym du föredrar att vara kommer avgöra var du känner dig mest bekväm. En annan bra dejtingsida för casual dejting är C-Date.com.

Tips för Casual DejtingNär du väl har hittat någon du vill gå på dejt med är det dags att förbered sig. Det är viktigt att ha alla möjligheter som följer med casual dejting i åtanke, medan du fortfarande känner dig trygg i ditt beteende – idéen är att dejten inte ska åtföljas av några besvärliga åtagande.

Nedan hittar du en lista över viktiga tips för casual dejting utan förpliktelser:

  1. Var förberedpå att göra något nytt. På en informell casual dejt låter du en främling komma väldigt nära dig, vilket gör att det är en dålig idé att träffa din dejt med en massa extra hämningar som kommer hindra dejtens utvecklande. Om du å andra sidan är öppen och har en positiv attityd är det större chans att dejten kommer gå bra.
  2. Träffas på en öppen plats först, om det är möjligt, för att säkerställa att ingen av er vill varandra något illa, eller har ljugit online. Det är inte säkert att träffa någon du fått kontakt med på nätet på ett privat ställe första gången, eftersom du inte kan vara helt säker på vad den andra personen är för någon. Senare kan ni såklart träffas var ni vill – privat, på ett hotell, etc…
  3. Klä dig passandeför aktiviteten. Att vara smart och förförisk är alltid en bra idé, vilket kvinnor kan uppnå på många olika sätt, allt från snygga blusar till sexiga underkläder. Män bör antingen klä sig formellt eller smart, och bör generellt sett undvika jeans och en T-shirt. Du ska absolut inte ha på dig små tajta kalsonger. Läs mer om det här.
  4. Ta med dig minimalt med sakeratt använda morgonen efter ifall dejten skulle avslutas på ett sexuellt sätt, eftersom det oftast inte är en bra idé att se fruktansvärt ut när din partner vaknar morgonen efter. En tandborste och rena underkläder kommer alltid till användning, och kvinnor bör överväga att ha med sig lite makeup.
  5. För att hålla sig på den säkra och diskreta sidan, om du till exempel är ute efter ett ’engångsligg’ är det extremt viktigt att du skyddar dig socialt. Oavsett vad, undvik att vara med i fotografier eller videor, speciellt när du är naken eller har sex. Det är lätt att hamna i tråkiga situationer om du inte är försiktig över hur du presenterar dig själv. Läs mer om din dejtingprofil.
  6. Sist, men absolut inte minst, är det viktigt att hur tänker på att använda skydd. Som kvinna bör du ta piller och som man bör du använda en kondom, eftersom kombinationen av dessa är det mest effektiva sättet att undvika både graviditet och för att komma i kontakt med veneriska Ta med dig två kondomer, för säkerhets skull. Du kan också ta med dig en extra, hemlig mobiltelefon som du kan använda ifall något skulle gå snett.

När du väl har förberett dig på det här sättet, finns det inget annat för dig att göra än att njuta av din dejt till fullo.

scroll up