Bedömning Badoo

badoo

Design:

Användarvänlighet:

Fördelar:

Hjälp & support:

Pris:

Allmän information

Badoo är en modern social dejting- och nätverkssida som gör det enkelt för medlemmarna att hitta och kontakta folk i närheten. Badoo etablerades i London 2006 och har 202 miljoner registrerade medlemmar världen över.

Det stora medlemsantalet är i viss mån ett resultat av att det går att använda Facebook, Google och Msn för att skapa ett konto, och hur många av medlemmarna som är aktiva är inte officiellt. Med detta sagt ska det ändå understrykas att det helt klart är bra aktivitet på sidan.

När du blir gratis medlem på Badoo, kan du skapa ett konto på på två olika sätt: Antingen använder du ditt Facebook, Google eller Msn-konto, eller så fyller du i ett formulär med fält för namn, e-postadress, födelsedata, stad och kön.

Oavsett vilket av alternativen du väljer, får du välja ett Badoo-användarnamn, så du behöver inte vara orolig över att ditt Facebook-användarnamn kommer synas på sidan. Eftersom Facebook är vanligast bland de tre, kommer vi utgå från att Facebook används, men proceduren är i princip likadan om du använder ett Google- eller Msnkonto.

Skapa Profil 

dejtingsidor

Fördelar

Bra sida för att träffa nya männsikor, inte bara dejter

Nackdelar

Komplicerad betalsystem

Oseriösa människor

badoo

badoo

Könfördelning

%

Andel män

%

Procent av kvinnor

badoo

Medlemskap Academic Badoo

Vill du bli betalande medlem på Badoo finns det två alternativ. Antingen uppgraderar du ditt konto så att du får “Super Powers”, som gäller under en viss tidsperiod. Eller så handlar du Credits som är en slags valuta, som du kan använda på sajten. Givetvis går det att ha bägge samtidigt. Det går att betala med med kort, Paypal eller mobilen och själva betalningsprocessen fungerar smidigt.

Badoo Super Powers är en avgiftsbelagd tilläggsfunktion som ger dig extra “krafter”och inställningsmöjligheter. Du kan t.ex. bli osynlig, så att andra inte kan se att du besökt deras profil. Du kan även se vilka som lagt till dig som favorit, och vilka som vill träffa dig. Med Super Powers kan du också anpassa din profil, genom att välja bland flera profilteman.

Utöver Super Powers går det också att köpa Credits. Badoos Credits fungerar som Badoos egna valuta och används för att handla med på sajten. Det mesta man köper handlar om att göra dejtingprofilen mera synlig. Till exempel kostar det 100 credits att få sin dejtingprofil placerad i toppen på sökresultaten.

Samma pris gäller om man vill få sin bild visad oftare i Encounters. Det kostar också 100 credits att få sin bild placerad i ett rullande bildlista som visas högst upp på alla sidor.

Pris

KrediterPris
100 17.65 SEK
55088.61 SEK
1250 177.31 SEK
2750 354.70 SEK

Skapa Profil

Fördelen med att välja Facebook-alternativiet, är du inte behöver mata in användarnamn och lösenord vid varje inloggning. Är du redan inloggad på Facebook och klickar på en knapp på Badoos hemsida, så loggas du in automatiskt. Är du inte inloggad på Facebook visas Facebooks inlogningsruta i ett popup-fönster, och så fort du loggat in på Facebook loggas du också in på Badoo.

Badoos webbsida har huvudsakligen två funktioner för att hitta andra medlemmar, folk i närheten och encounters. Folk i närheten motsvarar sökfunktionen på andra dejtingsidor, medans encounters, som beskrivs längre ner, fungerar helt annorlunda. Bägge funktionerna är enkla och otroligt snabba att använda.

En sak som utmärker Badoo, är att sidan är mycket väldesignad och extremt enkel att använda. Det är uppenbart att skaparna har lagt mycket fokus på att skapa en sida som användarna ska lära sig att tycka om snabbt. Den enkla, rena designen gör sidan både lättnavigerad och rolig att använda. Detta gör att användarna kan fokusera på det som är viktigt: att träffa andra personer.

Vi har inte testat Badoos mobilapp, så vi kan inte uttala oss om hur användarvänlig den är. Men, med tanke på hur väldesignad hemsidan är, skulle det vara märkligt om Badoo-appen inte också höll hög klass.

Användarrecension

Badoo.com är en dating fokuserad ’social upptäckt’ site. Den grundades 2006 och är ägd av Andrey Andreev. För nuvarande fungerar Badoo i 180 länder på 40 olika språk. Med nummer fyra ranking i listan över världens största sociala nätverk, verkar Badoo inställt på att erövra världen! På webbplatsen kan du enkelt öppna ett konto med din Facebook-profil, och är känd för att vara en super webbplats att använda som kommer att ansluta dig med liksinnade överallt.

Badoo är en av de få sajter som erbjuder en övervägande gratis tjänst. När du registrerar dig får du tillgång till chattfunktioner, information om personer med liknande intressen och visa foton av tillgängliga blivande vänner eller datum utan att behöva betala en cent. Men om du är nöjd med tjänsten och bestämmer sig för att investera lite i din profil finns det ett antal av premiumtjänster för att dra nytta av.

Badoo är helt klart en dejtingsajt i tiden och kan sägas vara en dejtingsida, ett chatrum och en bildrating sida i ett. Folket bakom vet att människor gillar bekräftelse och att en del som använder nätdejting lägger stor vikt vid utseendet. Utifrån detta har man skapat en sida där det är enkelt att bli bekräftad och hitta och kontakta medlemmar efter yttre egenskaper.

Måste man va betalande medlem för att nån ska besöka eller läsa det man skriver? Första dygnet hade jag väl c:a 20 besök och alla jag skrev till läste och ibland svarade på det jag skrev… därefter blev det stendött… inga besök och ingen som läste… kom bara upp att man skulle “highlighta” för att meddelandet skulle bli sett…. om det är så att man måste betala kan dom väl tala om det.

Sundström, Naomi

badoo