Även om onlinedejtinghemsidor tenderar att upprätthålla höga säkerhetsmetoder för att hålla privat information till medlemmarna säkra, medlemmarna själva måste vara lika vaksamma. Om du vill hålladin personliga data säkra när någon online dejting plats, beakta följande förslag:

Onlinetips

Skydda din information

Du har kontroll överinformationen på ditt konto. Lämna inte ut ditt fullständiga namn eller e-postadress om du känner dig obekväm att göra så. Plocka aldrig ett användarnamn som innehåller alla aspekter av dina kontaktuppgifter.

Dessutom bör du alltid vara försiktig när du loggar in på ditt konto från en offentlig enhet, för om du misslyckas med att logga ut igen, kan nästa användare kunna ange ditt konto och se alla dina uppgifter. Om du bor med andra människor, kan du logga ut varje gång du avslutar din dator, och se till att “automatisk inloggning” -funktionen är markerad.

Håll dina pengar säkra

Det verkar som om varje vecka finns en berättelse i nyheterna om någon skickar pengar över till en främling, och det aldrig slutar väl. Så fort du skickar pengar över Internet från icke-betrodda webbplatser, blir transaktionen svårare att spåra med varje ögonblick som passerar.

Av denna anledning bör du ignorerar och rapportera eventuella förfrågningar om pengar omedelbart. Med all sannolikhet kommer du inte ha varit den första personen lurad den dagen. Utöver detta bör du aldrig ge finansiell information ut till någon som frågar, heller. Dessa data inkluderar bankuppgifter, bank kortnummer, personnummer, etc.

Onlinedejting: Håll dig säker i OnlinevärldenAkta dig för misstänkta användare

Även om vi alla önskar att det var inte kan internet vara extremt osäker ibland, och så bör du alltid blockera och rapportera alla misstänkta användare du stöter på. Denna process är enkel, och du hittar lämpliga länkar på profilsidor, IM fönster och e-post.

Du bör också göra samma sak om du ser någon som går mot Användarvillkorav själva. Ett sådant beteende inkluderar: ber om pengar, beter sig olämpligt, skicka trakasserande meddelanden, hitta minderåriga användare, skicka skräppost, och upptäcka bedrägliga profiler. Om du ser någon av dessa situationer, rapportera dem kan bidra till att hålla platsen roligare och roligare för alla andra.

Tänk före du agerar

Även om online dating webbplatser gör sitt bästa för att skydda alla medlemmar, har du fortfarande att vara medveten om och vidta åtgärder om du ser något konstigt.

I slutändan bör du undvika: människor som behöver “prata med dig utanför en dating webbplatsens meddelandetjänster, människor som påstår att resa eller arbeta utomlands, människor som påstår sig vara nyligen änka, meddelanden som innehåller länkar, begäran om personlig information så gåvor kan skickas, människor som kan gå AWOL ett tag innan du kommer tillbaka med ett annat namn, folk som ber om pengar, och alla som höjer din misstanke.

Offlinetips

De flesta av det roliga i online dating möter den person du har talat till online, i person. Inte få alltför fångas upp i det ögonblick som du låter din vakt, dock.

Ta din tid

Om du inte känner dig redo att möta upp med någon, låt dem veta; om de verkligen vill träffa dig, kommer de att vara villiga att vänta. Dessutom är du mer än välkommen att göra din egen säkerhetsprövning på personen i fråga som ett extra lager av skydd.

Träffas och stanna på Allmän plats

Aldrig acceptera en begäran om att träffas i privata hem eller plats om det är första gången du möter upp; välja en offentlig plats och hålla sig inom befolkade områden. Om din dag ber dig att gå tillbaka till sin plats, försök att vänta på att tills din andra möta upp. Om de gillar dig, kommer de att vara villiga att vänta. Om de inte acceptera detta, det är deras förlust. Bara lita på att du har gjort en investering i din säkerhet.

Drick inte

Dricker kan försämra ditt tänkande och dom, så se till att hålla sig till något mer än en enda drink, om du måste ha en. Håll koll på ditt spel genom att dricka alkoholfria drycker för kvällen.

Informera en vän

Se till att du låta någon veta, om det är en vän eller familjemedlem, att ni kommer på en dag. Håll din mobiltelefon på.

Onlinedejting: Håll dig säker i OnlinevärldenKör och håll hårt personliga tillhörigheter

För det första bör du alltid göra din egen väg till det datum, så att du har total kontroll över hur du kommer hem. Håll dina personliga saker i fickorna och plånböcker, så du behöver inte oroa dig för andra som använder dem utan att invadera ditt personliga utrymme.

Var försiktig när det kommer till längre distanser

Boka alltid ditt eget hotell om du ska träffa en långvägadatum. Berätta aldrig din dag där du bor. Kom ihåg att hålla dina nära och kära i slingan så att de vet var du är, och kan komma och få dig, om det behövs.

scroll up