Hundratusentals människor har skapat en konto på en dejtingsajt . Som å ena sidan är en fördel, eftersom valet av singlar är enorm, men å andra sidan är det en nackdel, eftersom ett resultat är det mycket svårare att sticka ut från mängden. Läs mer här om nackdelarna och fördelarna med online dating.

Att få uppmärksamhet kan vara svårt, såvida du inte är på något sätt annorlunda, eller åtminstone beskriva dig själv på ett visst sätt. Kan det vara på Tinder, eller , OkCupid, den här guiden kommer att försöka förklara hur man gör det bästa möjliga dating profil, så att du kan stå ut från mängden och hitta partner av dina drömmar.

Vi har sammanställt en lista med 10 olika tips som hjälper dig på vägen:

1. Se dig själv som en produkt

Om du tänker dig din dating profil som en annons för en fantastisk bit av kläder i en exklusiv klädaffär, inser du förmodligen att det är oerhört viktigt för dig och din profil – vilket innebär att fantastiska plagg – att stå ut från alla andra profiler – vilket innebär att andra delar av kläder som erbjuds av klädaffär. Om du inte står ut, kan du bytas slitna gamla jacka, eftersom det gjorde jobbet bättre än du gjorde.

Den Bästa Dejtingprofilen2. Välj en grym profilbild

Om din profil har ingen bild, kan man lika gärna glömma allt om en framgångsrik onlinedejtingkarriär. På så sätt försvinner din profil helt enkelt in i folkmassan, eftersom det inte finns något ansikte att fästa dig och din information. Du blir bara ett namn. Därför är extremt viktig (bra) profilbild. Det finns mer hjälp om hur man väljer rätt profil foto i spetsen listan.

3. Skapa en bra rubrik

Nyckeln till framgång är en stor rubrik på din dating profil. Alla de bästa personliga annonser går hand i hand med en stor rubrik att väcka både intresse och uppmärksamhet bland singlarnapå dejtingsajt som kommer över din profil. Det är viktigt att väcka människors nyfikenhet, och det bästa sättet att göra det är med en bra rubrik.

4. Undvik Negativitet

Det är aldrig en bra idé att erkänna att din vän var ett att föreslå och driva dig till att skapa en dating profil. Det kan mycket väl vara sant, och självklart kan det mycket väl vara så att du inte är ett stort fan av dejtingsajter … Men när du bestämmer dig för att skapa en profil, bör du hålla från kommentarer som gör att du verkar ointresserade.

5. Undvik Överdrifter

Du kan se ut som George Clooney, vara roligare än Rowan Atkinson, och vara charmiga nog att köra cirklar runt Richard Gere, men knappast en själ kommer att tro det, om du skriver det på din dating profil. Saken är att det verkar för bra för att vara sant, att människor förlorar intresse för dig. De få som kanske tror att det kan inte exakt vara den typ du vill komma in i en långsiktig relation med ändå.

6. Var Positiv och Spännande i ditt Uttryckssätt

Innan du börjar skriva bör du fundera på vad du faktiskt försöker säga. Det är oftast bäst att hålla din profil kort, positiv och ärlig, eftersom detta kommer att göra din personliga annons lätt, uppmuntrande och uppfriskande att läsa. Överväg vilka förväntningardu tar dem som läser din profil kommer att ha, och försöka göra det klart att du kan leva upp till dem.

7. Berätta om dig själv

Det är viktigt förläsaren att inte ha några tvivel om vem du är som person och om vilken typ av partner du letar efter. Beskriv dig själv så detaljerat som möjligt, så att alla kan få en god uppfattning om vem du är. Målet med profilen är att attrahera och fascinera läsaren så, uppmuntra personen att lära känna dig bättre. Var noga med att göra en insats.

8. Skriv lite Både om Egenskaper du Besitter och som du Letar Efter

Egenskaperna du väljer att lista på din profil kan vara nyckeln, när läsaren har att välja mellan att lära känna dig eller flytta till en annan person med en online dating profil. Detta är därför det är viktigt att vara tydlig med dina egna egenskaper samt om dessa egenskaper du letar efter i en partner.

9. Var uppmuntrande

Målet med en online dating profil är att få ett svar, så att du får närmare till att hitta din perfekta partner. Därför är det oerhört viktigt att du uppmuntrar läsaren att skriva till er för att lära känna dig bättre. Om läsaren inte uppmuntras att göra så, gör din dating profil inte nå målet, vilket gör det till ett slöseri med både tid, pengar och ansträngning. Kom ihåg att vara uppmuntrande.

Den Bästa Dejtingprofilen

Som utlovat, har vi ännu fler tips här på att välja den bästa profilbild. Om du hålla jämna steg med en värld av kändisar, inser du förmodligen att du aldrig har sett de flesta aktörer och modeller utan smink – Dessutom har sina bilder nästan alltid har retuscherats. Eftersom detta är vad världen är van vid, är detta också en idealisk när det gäller utseende.

Det är dock viktigt att komma ihåg att de tankar du har om dig själv – som att du är för gammal, för fet eller för ful för att ladda upp en profilbild för din online dating profil – är tankar som inte nödvändigtvis delas av världen utanför. Läsaren av din personliga kan mycket väl tänka motsatsen, och det enda sättet att ta reda på är genom att ta en chans och ladda upp en stor profilbild. Läs mer här för ytterligare guider om hur man gör din profil som sticker ut för män och här kvinnor.

Sist men inte minst, kom ihåg att brådska gör avfall. Det är viktigt att visa ditt ansikte och det skadar aldrig att lysa det med ett leende. Det rekommenderas – och många dejtingsajter krävs – att du är den enda i din profilbild, vilket innebär att du kan lika gärna glömma att gruppbild från förra årets semester.

Dessutom, collage, galna ramar, seriefigurer eller nakenbilder är sällan rätt väg att gå i din dating profil. Väcka någons intresse med din dating profil och hålla fast vid det genom att vara uppmuntrande.

scroll up