För många år sedan, sågs onlinedejting som hopplöst och en desperat sista försök att finna kärleken. Det fanns också en viss tabubelagt dem som valde att leta efter kärleken på detta sätt. Men är online dating nu större än någonsin.

Människor i alla åldrar använder olika online dejtinghemsidor och mobilappar. I själva verket är det tänkt att omkring en tredjedel av alla relationer nu börja på nätet, och en stor andel av dem går på att gifta sig. Så låt oss ta en titt in i varför dessa platser är nu så populära, liksom några nackdelar som följer med dem!

Fördelar

Lika villkor

När du möter någon i en klubb eller i en bar, du vet inte om de är ensamstående eller inte, och du kan sluta slösa bort en hel natt. Men med online dating, du vet att alla är i samma båt och letar efter kärlek. Med detta i åtanke, kan du slå upp en konversation med någon vetskap om att de är tillgängliga.

En Mängd val

En av de största fördelarna med onlinedejting är den stora mängden människor som är på de berörda platserna. Om du är någon som inte har en massa vänner, kan detta vara mycket användbart. Utöver detta, är många platser nu införa funktioner som gör likasinnade personer för att möta, vilket innebär att du inte behöver slösa tid rasslande genom hundratals människor du inte har något gemensamt med. Oavsett om det är en viss religion, sexuell läggning eller annan nisch, finns möjlighet att träffa likasinnade.

Hjälper Blyga Personer

Den dating världen kan ibland vara lite för överväldigande för blyga personer, men genom att starta kommunikationen på nätet, gör det en anslutning som ska byggas innan två människor även möts. Ett antal studier har visat hur socialt nervösa människor är lyckligare att starta en relation på nätet, eftersom det inte finns något tryck. Om allt blir för mycket, kan datorn stängas, och det kommer att vara i slutet av det.

Fördelar och nackdelar med OnlinedejtingKönsroller försvinner 

Under många år har det varit mannen som ska närma sig kvinnan och detta varit en konstant i samhället. Även om detta fortfarande händer på nätet, dejtingsajter ger också kvinnor en chans att göra det första draget och därför bryta ner barriärer könsroller.

Naturligtvis kan detta ha många fördelar, men det viktigaste är att människor nu kommer att ha fler chanser att hitta rätt partner, eftersom en kvinna kan närma sig någon som aldrig skulle ha haft förtroendet att göra detsamma.

Nackdelar

Inte tillräckligt detaljerat 

En av de största problemen i världen av onlinedejting är att även om anonymitet existerar för skydd skull, stannar det också människor från att få någon detalj om någon utan att prata eller möte upp personligen. Många människor kommer att säga att det inte finns något sätt att ta reda på om två personer kan ansluta genom att titta på den begränsade detalj onlinedejtingprofiler. Medan inkomster och utbildning gör för en intressant läsning, ger det knappast den typ av information som kan jämställas med en “bra” eller “dåliga” match.

Fördelar och nackdelar med OnlinedejtingSom sådan, är ett nytt problem som skapas, eftersom vi tenderar att göra upp viktiga detaljer som kan vara helt fel. Till exempel kan någon profil säga att de är verkligen i musik, som kan vara en stor gemensam grund motiverar ytterligare diskussion. Men efter att uppfylla dem, kan du ta reda på att de är i en helt annan typ av musik.

Detta kan förstöra resten av natten, inte bara för att du förlorat ett samtalsämne, men också för att du kanske inte gillar deras typ av musik. Detta är bara ett exempel, men det finns en mängd olika sätt att detta kan inträffa. Det enda vi kan göra med begränsad information är att fylla i luckorna, och detta kan vara skadligt för eventuella relation.

Är Val en Bra Sak?

Vi har redan sett att en mängd val kan vara en underbar fördel av online dating, men det kan vara en dålig sak också? På det hela taget har vi inte vilja ha en brist på alternativ, eftersom det då inte skulle vara värt, och folk kommer att slåss om varandra. Däremot kan alltför många val leda till en annan attityd av att inte vilja göra fel beslut. Till slut hamnar vi tänker “alla dessa val och jag fortfarande inte kan hitta rätt partner,” och det kan vara skadligt för vår självkänsla.

I slutändan har minimala val tvingar oss till ett beslut som vi inte vill göra. Med ett urval av fyra, kan vi vara nöjda med vad vi har valt. Med ett obegränsat antal, börjar vi att ifrågasätta våra egna bedömningar och överväga om det finns ett bättre alternativ där ute.

Efter att bryta upp med en partner, vi ofta höra att “det finns många fler fiskar i havet”, men med online dating, egentligen finns det hundratusentals (om inte miljoner) människor som fortfarande söker kärlek. Inte bara kan detta syfte relationer (eftersom vi tror alltid att det finns någon bättre), kan det också främja en känsla av värdelöshet, eftersom profiler förvandlas till objekt på en hylla i stället för riktiga människor.

För mycket Press

Fördelar och nackdelar med OnlinedejtingMed alla alternativ av tillgängliga människor när dating på nätet, börjar vi att sätta press på oss att hitta “den”, och om vi inte har gjort det inom en viss tid, har vi tagit “för lång”. Farorna med detta är tydliga i att vi försöker att tvinga en relation utan att egentligen lära känna den andra personen, som sätter upp allt för misslyckande.

I sanning, börjar vi att ge upp på människor inom bara ett par dagar, eftersom inte tillräckliga framsteg har gjorts, eller att det inte finns någon initial gnista. Detta är inte rätt sätt att dating, men. Faktum är att en hög andel av framgångsrika relationer börja långsamt och ofta börjar som en vänskap.

Om du tänker tillbaka på livet innan online dating, skulle vi gå på ett antal olika datum innan bedöma om det skulle “arbete”. Även om det inte fungerade, fortfarande fick vi något om oss själva eller om dejtinghandlingen. Med online dating, vi tvingar oss att döma alltför snabbt. Detta tar bort en av de fördelar som det är bra för blyga människor. Men ju mer vi pressa oss, ju mer vi driver blyga människor bort från online dating.

Många blyga daters behöver några datum för att känna sig bekväm innan verkligen visar sin sanna personlighet, men om de inte får en andra eller tredje dagen, kan de aldrig lämna sin kokong. I slutändan kan du sluta kasta bort en potentiellt långvarig relation bara för att du sätter för mycket press på dig själv för att hitta en partner omedelbart.

Fel Fokus

Ledande på från föregående punkt, börjar vi att placera alla vårt fokus på utseende, och detta är fel väg att gå. I verkligheten, människor blir snyggare för oss när vi lär känna dem bättre. Om vi ​​dömer människor efter en bild över internet, vi kommer aldrig att få chansen att låta personligheter krockar och gnista.

Glömma Andra Metoder

Fördelar och nackdelar med OnlinedejtingSom vi kan se från fördelarna med online dating, kan processen vara stor, men vi kan också växa beroende. Vi kan bli så engagerad med online dating att vi glömmer andra metoder för att träffa människor. Online dating bör vara ytterligare en metod för att hitta kärleken, snarare än att vara i fokus.

Sammanfattningsvis, är onlinedejting ett fantastiskt verktyg, och den stora mängden användare, webbplatser och appar visar att de är mer populära än någonsin. Det är dock viktigt att komma ihåg negativ, eftersom de lätt kan bekämpas. Om vi ​​inte sätter för mycket press på oss själva, inte får påverkas av många alternativ, minns andra metoder för att träffa människor, och behandla profiler som verkliga människor, kan online dating vara mycket fördelaktigt!

scroll up