Med tusentalsonlinedejtinghemsidor därute, är Internet en bra plattform för atthittafriare … ochbedragare. Hur går man förbi prata med människor som bara vill dra nytta av dem med öppna hjärtan? Här en flera alternativ att överväga:

Försök inte ha ett distansförhållande med någon du just träffat på nätet

Mötelokalbefolkningenavsevärtsänkerrisken för att bli lurad, Som en majoritet av bedragare inriktade på dem ur sina områden för att undvika att köra in i dem.

Lämna inte ut privat information till någon du just träffat på nätet

Vänta tills du träffar någon personligen och etablera en känsla av tillit innan berätta intima detaljer om dig själv. Det är lockande att avslöja godbitar av ditt liv med någon som du tror kan vara “ett”. Var medveten om att, genom att göra så, du betalar rakt in bedragaren händer.

Vad är deras modersmål?

Detta är inte en ras observation. Faktum är att de flesta människor som riktar dem på online dating profiler uppehålla sig eller komma från de fornaSovjetrepublikerna, samtVästafrika. Om derasengelskaär något utanför, bör en röd flagga gå ut i huvudet.

Sök efter matchningar på sökmotorer innan du träffardem

Detta är inte samma sak som att stalka någons sociala medier profil. Överväga att skära och klistra utdrag ur ett e-postmeddelande till en sökmotor och se vad som kommer upp. Du kanske upptäcker att meddelandena inte ärsåoriginal. Mångaoffer för bedrägerier lägga sin korrespondens på nätet för att stoppa människor som du från bestående vad de gick igenom.

Hurman Undviker Bluffar inom OnlinedejtingLadda upp din dejtaprofilbild på tineye.com

Detta kommer att visa var annars ett foto har skrivit om det tillhör någon annan. Du kommer att upptäcka att många bilder på online dating webbplatser är “lånade” från riktiga människor på socialamedier.

Användonlinedejtingsajter som man betalar för

Bortsettfrån finansieringen av platser, en viktig orsak dejtingsajter ut en avgift är att sålla bort de verkliga medlemmar från förfalskningar. Om en användareskreditkortpåfil, gör det enkelt att spåramedlem för eventuella problem som följer av att möta den personen. Inte alla betalda nätetdejtingsajter är fria från bedragare, men de innehåller förvisso mycket färreavdemän gratis webbplatser.

Var försiktig

Om någon frågar chatta via e-post, IM eller text direkt efter att prata med dig via en online dejtingsajt, kan de bara vara be om ditt förtroende och komfort för att komma åt din dator och stjäla privata uppgifter.

Är de verkligen en soldat?

Mångabedrägerierinnebär individer att ta foton av soldater upp på nätet och använda dem för att låtsas vara någonidetmilitära. Som någon som representerar förtroende, kommer de ber ommonetära poster som behövs för att “komma hem” eller andra konfektionerade skäl. Soldater är aktad och kommer aldrig be en främling för något pånätet någonsin.

Öppna aldrig bilagor som skickas från en främling

Om någon skickar dig ett foto eller någon form avfästnätet, aldrig öppna den. Om du måste, se till att du använder ett anti-virus program för att grundligt skanna objektet. De flesta bilagor frånfrämlingarär virus eller buggar som ger dem tillgång till din dator.

Tro inte varje snyfthistoria du hör

Många bedragare be om empati för andra genom att göra upp historier om döda barn, allvarligt sjuka familjemedlemmar, vännerfängslade eller andra tragiska frågor. Om någon ber dig om något, även om de är “inärheten” och behöver ditt kreditkort för att komma ur en sylt, inte faller för det.

Ring det nummer du har blivit given ASAP

Någon som låter trovärdigt på nätetkan inte vara så snabb via telefon. Om de ger dig ett antal block er och kallar dem att känna sig den potentiella bedragare.

Har de ettrykte?

Webbplatser som romancescams.org och pigbusters.net placera profiler av bedragare därutesom lever pådemsom sökerkärlek. Se till att personen du pratar med är inte en av de människor på dessa platser.

Hurman Undviker Bluffar inom OnlinedejtingRapportera misstänktbeteende

Hindra andra från att ge vika för något du nästan föll för. Rapportera dem till administrerar av online dejtingsajt du har hittat dem på, och även till Federal Trade Commission, i förekommande fall.

Skicka inte pengar till en främling

Om du blir ombedd att skicka ett par dollar över Western Union, gissa vad? Du ärettstegbortfrån att förlora pengar för evigt.

scroll up