Oroar du dig alltid inför en dejt? Spenderar du halva dagen med att välja klädsel? Pratar du på under dejten och går igenom allt du sagt i huvudet efteråt?

Det finns många oskrivna dejtingregler, och det kan vara svårt att känna till alla. Om du dessutom redan haft flera dåliga dejter kan det vara svårt att komma igång igen. Kom ihåg att dejting är något bra som bör berika ditt liv, och inte något som du är tvingad till att göra.

Här är ett par enkla tips för att undvika detta och för att ha lyckade dejter

1. Ta bort fokus

Se till att du har annat att göra dagen som du ska gå ut. Om du inte har några planer kommer du spendera hela dagen med att tänka på din dejt, vilket kommer göra dig nervös. Samtidigt kommer det att höja dina förväntningar för dejten och för vad han/hon kommer tänka och tycka om dig.

Se därför till att göra något innan dejten för att underhålla dina tankar.

2. Var bekväm med dig själv

Det är viktigt att kunna visa för både män och kvinnor att du är bekväm med dig själv. Ge din dejt intrycket av att han eller hon är välkommen i ditt liv, men också att du är nöjd med ditt liv som det är.

Var entusiastisk när du pratar om ditt liv, men undvik att låta arrogant – du vill inte komma till den punkt då du skryter om ditt liv.

3. Var öppen

Det kan vara svårt att vara öppen och tillmötesgående om du redan haft 20 dejter som alla varit en besvikelse.

Trots det, är öppenhet något som är viktigt att lära sig och underhålla. Det handlar både om att själv vara öppen, men också om att ha en öppen relation och lyssna på vad din dejt säger. Det handlar om att visa att du vågar släppa in en annan person i ditt liv.

Många personer skriver fram och tillbaks med personen innan dejten och känner ofta att de har bra kemi. Men när de väl kommer till själva dejten blir de besvikna eftersom kemin då har försvunnit.

Anledningen till detta är ofta öppenhet. Självklart ska du inte berätta om varje liten detalj om ditt liv och ditt förflutna för din dejt, och du ska inte heller räkna med att den andra personen ska göra det för dig, men dela med dig av några personliga saker och fråga din dejt frågor. Var samtidigt öppen till vad din dejt berättar för dig, utan att ge en massa råd.

Håll dig till att lyssna på vad han/hon berättar för dig – om inte din dejt tar på sig att fråga om din åsikt eller ditt råd.

10 enkla tips för en lyckad dejt

4. Visa säkerhet genom kommunikation

Kvinnor uppskattar bra kommunikation, och generellt sätt kommunicerar de lättare än vad män gör. I det här fallet kommer kvinnan ofta sluta tänka på mannen om hon inte hör från honom inom två dagar efter en dejt. Såvida detta inte är vad du letar efter som man – att en kvinna slutar tänka på dig – bete dig som en man och berätta för din dejt istället för att låta kontakten ebba ut.

Kommunikation erbjuder säkerhet för en kvinna, så se som man till att du håller kontakten. Det finns dock en gräns! Kväv henne inte genom att skriva till henne konstant. Samtidigt skapar det säkerhet för båda parter, om du tar dig tid att svara meddelandena och samtalen du får från din dejt.

Som kvinna är det viktigt att du har tålamod efter dejten. Få inte panik om han inte skriver till dig under första dagen. Killar vill ju trots allt inte verka desperata. Om han inte skriver till dig efteråt, försök bara igen med en ny dejt. Det finns gott om fiskar i sjön, så det är ingen anledning till att förlora hoppet efter en dåligt dejt.

5. Flörta, flörta, flörta

Se till att flörta med din dejt, även om du är jättenervös. Utan det, kan dejten verka vänskaplig eller bli tråkig. Håll ögonkontakt, retas lite vänskapligt och rör vid din dejt – se bara till att hålla ett öga på din dejts signaler så att du inte råkar gå över någon gräns.

6. Ta inte saker för seriöst

Humor är viktigt för både men och kvinnor. Skratt visar att du inte tar dejten alltför allvarligt, medan det låter dig släppa ut lite av din nervositet och slappna av.

Gör det till en lek, där ni kan lära känna varandra, och ta saker som de kommer. Samtidigt är det väldigt attraktivt när en man eller kvinna kan skratta åt sig själv och på det stora hela inte ta allt så seriöst.

7. Håll dina löften

Lova inte massa saker som du inte kan hålla. Om du till exempel tänker högt för dig själv att ”Det vore kul att resa tillsammans”, eller ”Någon dag borde du träffa mina föräldrar”, kan det låta som ett löfte. Undvik detta på de första dejterna om du inte är helt säker på att det är vad du vill. Detta gäller också för saker som ”Vi borde göra det här igen någon gång”, håll antingen dina löften eller ge inte ut dem.

Det är samtidigt generellt sett en bra idé att hålla sig undan planer för framtiden på första dejter, eftersom det lätt kan bli skrämmande! Ta saker som de kommer istället för att planera massa saker på första dejten.

8. Beslut, beslut

En av de mest diskuterade ämnena inom dejtingvärlden är om det är okej att ha sex på första dejten.

Det här handlar om att känna efter och upptäcka vad du själv vill göra. Undersökningar har visat att många dejter som slutar med sex under första kvällen blir till förhållanden, men det gäller långt ifrån alla.

Om du vill ha ett seriöst förhållande med din dejt är det ofta bättre att vänta. Som man bör du därför vara medveten om att anledningen till varför hon känner sig tveksam om att ta med sig dig hem till henne, kan vara just att hon är intresserad av att ha något med med dig. Bestäm själv hur du känner.

10 enkla tips för en lyckad dejt9. Ta initiativet men var inte dominerande

Det här dejtingtipset är väldigt viktigt, speciellt för män. Kom på initiativ och led vägen, men säg inte till henne vad hon ska göra. Guidea henne, så att du kan förföra henne senare.

Många kvinnor tycker att det är attraktivt när en man håller upp dörren för henne och beter sig beskyddande, även om det verkar banalt. Detta beror på att kvinnan undermedvetet letar efter en man som kan ”skydda henne”.

Därför kommer, när du håller täten, kvinnan att (än en gång, undermedvetet) känna sig trygg. Självklart måste det göras på ett sätt som är naturligt för dig. Om du å andra sidan är för snäll mot en kvinna, kan det leda till att hon inte se dig som något mer än en vän – och det är inte vad du vill.

Det handlar om att bry sig och att vara intresserad, men utan att överdriva. Var spontan och föreslå något roligt att göra på er dejt. Om hon har ett annat förslag, fundera på om det är något du känner för att göra.

10. Kom på vad du själv vill göra

Det viktigaste är dock, att komma på vad du själv vill göra.

Vad vill du få ut av dejten? Är det ett engångsligg, eller vill du ha en flickvän? Kom ihåg att dejting bör berika ditt liv.

Du kan upptäcka mer om online dejting här. Ha så kul!

scroll up