Den eviga frågan – kan man ha sex med någon på första dejten?

Det finns hur många oskrivnaregler som helst på dejtingmarkndenoch att förstå sig på vad manska och inte ska göra på första dejtenkan vara svårt. Den eviga frågan kvarstår dock, om man kan ha sex på första dejten. Numera har de flesta hört talas om att sex på första dejten förstör alla vidare chanser att få träffa den personen. Men är det verkligen så? Betyder verkligen sex på första dejten att relationen aldrig kommer leda till ett fint staket och 2.5 barn? Och har män och kvinnor samma attityd i frågan?

En studie som gjordes i 2013 visade att 28% hade sex på första dejten med sin nuvarande partner. Därmed kan man inte säga att det är omöjligt att ha en relation efter sex på första dejten. Studien visade dock också att många av de som svarade på den vänta flera veckor innan de hade sex med sin partner och av dessa väntade 25% så länge som flera månader.

Därmed kan det sägas att studien visat att det blir allt vanligare att ha sex på första dejten, men att det också går lika bra att vänta.

Vanligtvis är det mannen som har störst sexlust, och de flesta män hoppas på sex efter första dejten. En studie gjord av LoveGeist på detta ämne förMatch.comvisade att mer än 57% av de tillfrågade männen trodde på sex efter första dejten, medan bara 25% av kvinnorna delade denna åsikt. Detta kan bero på att många kvinnor är rädda att de inte verkar vara flickvänsmaterial om de hamnar i säng med en kille för snart.

Kan man ha sex på första dejten?

Det viktigaste ärförmodligen att känna eftervad det är du vill – är du intresserad av mer än ett engångsligg med din dejt, eller vill du bara ha kul? Sex kan definitivt vara bra efterförsta dejten, men det kan också ändra din dejts uppfattning och intresse av dig. En viktig del av dejting är faktiskt spänning som byggs upp mellan två personer, som baseras på hur mycket de vill ha varandra, och denna kan förstöras om man ger efter för snabbt. Sex är en typ av omedelbar tillfredställelse som frigör all uppbyggd spänning.

Samtidigt indikerar såklart återhållsamhet en sorts respekt för din dejt. Många kvinnor kan känna sig kränkta, om killen förutsätter att hon vill ha sex efter första dejten, och bara detta kan drastiskt sänka chanserna för en andra dejt, även om killen faktiskt ville mer. Från kvinnans perspektiv kan det vara ett jätteplus om du som man visar att du är en gentleman som inte verkar vara desperat efter sex.

Betyder det att kvinnor behöver låtsas för att hamna i ett förhållande?

Kvinnor är ofta väldigt ärliga och mottagliga, de själva reagerar öppet på ärlighet, vilket innebär att många kvinnor tycker det är irriterande att behöva spela spel. Detta är när hon kanske kommer på att hon försöker förföra en man och inte en kvinna, och att det därför kanske är en bra idé att leka lite. Många män som vill förföra en kvinna säger bara det hon vill göra, dock endast för att få henne bekväm i hans närvaro, så att han kanske får ha sex med henne lite tidigare. Efter sex, riskerar kvinnan att få en man som helt plötsligt är väldigt upptagen med jobbet och inte har tid att träffas, bara för att han har tappat intresset.

Ändock har undersökningar visat att det finns par som väntade med att ha sex som faktiskt har ett bättre förhållande än personer som hade sex på sin första dejt. Detta kan bero på att personer som har sex direkt får förhoppningar inför deras framtida sexliv som är alldeles för höga, och att de förväntar sig att de har sex lika ofta som i början av förhållandet. Tyvärr brukar det inte fungera på det sättet. Därför kan dessa person få ett väldigtotillfredsställande förhållande.

Å andra sidan kan det bli genant om ni väntar alldeles för länge med att ha sex, eftersom sex hjälper till med att göra sig av med ångesten som dejting innebär. Trots allt, om du har sex med en kille på första dejten så behöver du inte oroa dig så mycket på andra dejten, eftersom ni redan har sett varandra nakna.

Kan man ha sex på första dejten?Därför blir slutsatsen till den eviga frågan: Fundera på vad du själv vill – oavsett om du är en man eller en kvinna, och om du vill ha en längre relation med personen, vänta lite. Du behöver inte nödvändigtvis vänta i flera månader, kanske bara ett par dejter. Trots allt kanske det slutar med att du känner att du har slösat din tid om du dejtar någon i flera månader och sexet är riktigt dåligt. Alla personer är olika, och sex skiljer sig med från person till person, så känn efter själv vad som känns rätt för dig.

scroll up