När de tar dina första steg i världen av onlinedejting, får många männsikor missuppfattningen att det är lättare än klassisk dejting bara för att plötsligt upptäcka det motsatta. Onlinedejting kan vara lika svårt som att gå fram till någon i en bar, men vi har några tips som kan göra det lite lättare.

Tusentals människor som har träffats på nätet gifter sig varje år, och genom att använda våra tips kommer du att komma närmare denna magiska dagen. Vi kommer att visa hur du gör en bra profil för män och kvinnor, hur du ska ta kontakt, och hur du fixar första dejten. Utan vidare väsen tycker jag därför att vi sätter igång!

Profil

Din onlinedejtingprofil är reklam om dig själv, så om denna inte är intressant eller uppseendeväckande alls, kommer inte så många vara intresserade av din profil. Av den anledningen bör du alltid försöka nämna anekdoter snarare än att bara skriva ut dina intressen utan något sammanhang. Av miljontals onlinedejtinganvändare, är det många som helt enkelt räknar upp sina huvudintressen, men det fungerar inte längre. Istället för att säga ’Jag gillar att sporta’, säg ’Jag är medlem i ’x’-laget’.

Du bör alltid vara tydlig på din profil utan att använda sarkasm för det fungerar inte så bra på internet. Eftersom det inte finns någon röst på nätet som läser upp vad som är skrivet, är sarkasm svårt att utläsa, och är förmodligen bäst att hoppa över tills du träffar någon ansikte-mot-ansikte. Om du tror att du skrivit något som kan tolkas på fel sätt, är det mycket säkrare att bara ta bort det och skriva någon tydligare.

Bild

Grundläggande Guide till OnlinedejtingNär du registrerar dig på en plattform för onlinedejting, spenderas överlägset mest tid på den livsviktiga profilbilden. Vi spenderar timmar med att försöka ta olika foton och fråga vänner vilken som ser bäst ut. Om du inte har en profilbild kommer du få markant mindre meddelanden och svar. När någon är online, tänker de på attnätbrottoch sådant som kan hända på nätet, så de kommer helt enkelt ignorera meddelanden från någon utan bild.

Det första du bör tänka på när du väljer foto är att du bör undvika gruppbilder, eftersom ingen kommer att kunna veta vem av personerna på bilden är du. Det kan också vara så att någon frågar dig om någon i bilden (som inte är du) är singel. Se alltid till att du ler, så att fokuset endast är på tid. Så länge du har ett foto på dig själv, kan du lägga upp tre/fyra andra med andra personer i bilden, och andra användare kommer ändå kunna se vem som är du.

Om du vill visa ditt självförtroende kan du lägga upp en bild med hela din kropp. På det store hela rekommenderas det att du laddar upp vanliga foton, men ’selfies’ kan också ha ha en positiv effekt. Bilder som tas med en mobiltelefon genom att hålla ut kameran kan faktiskt hjälpa folk som kollar på din profil att känna sig närmare dig som person. Dessutom kommer det också visa att du är vänlig och inte alltför seriös.

Skicka ett Meddelande

Det som är bra med onlinedejting är att könsstereotyper inte existerar, och att kvinnor skickar meddelanden till män lika mycket som män skickar meddelanden till kvinnor. Dock måste det första meddelande från båda parter vara bra. En nyligen gjort studie visade att det finns tre huvudfraser som hade en stor chans att få svar – ’märkte att’, ’du nämnde’ och ’bra smak’. Att ge någon en komplimang baserat på deras utseende kan kännas mindre genuint, men att ge en komplimang om något de har skrivit verkar fungera bättre.

Skicka ett meddelandeDet är också viktigt att tänka på längden av ditt meddelande. Vissa personer väljer att skriva i tio minuter, medan andra bara lägger ett par sekunder på meddelandet. Det är viktigt att ha i åtanke att detta bara är det första meddelandet, så du behöver inte skriva hela din livshistoria för att de ska kunna göra en bedömning av dig. Undersökningar har visat att ungefär 200 tecken fungerar bra. Det föreslår också att desto längre meddelandet är, desto mindre chans att få svar.

Flera Meddelanden

Även om du inte skulle prata med två personer samtidigt på en bar, så är onlinedejting helt annorlunda och du bör dra fördel av vad som finns framför ögonen på dig. De flesta dejtingsidor har tusentals användare och det finns inget som säger att du inte borde prata med flera människor samtidigt – desto fler människor du pratar med, desto större chans atthittar någon du har kemi med. När det blir mer seriöst mellan er ska du såklart sluta skriva till andra personer. Men tills dess borde du bara köra på.

Spela inte spel

Du borde aldrig spela några spela eller låta något vara obesvarat, för personen kommer bara att hitta någon annan. Kom ihåg att alla förmodligen pratar med fler personer än dig, och om du ’spelar svårfångad’ i ett par dagar kommer de bara att prata med någon annan medan du är borta. Det är enkelt att bli svartsjuk i onlinedejtingvärlden, så om du verkligen är intresserad av någon, var direkt och berätta för dem innan någon gör detsamma.

Med det sagt finns det fortfarande en gräns för hur många gånger du bör skicka ett meddelande till någon. Om du inte fått något svar efter det första meddelandet kan du alltid skicka ett som uppföljning, för de kan ha missat det första (eller inte haft tid att svara. Om du däremot inte får något svar efter det andra meddelandet är det dags att ge upp och gå vidare.

Att ta Nästa Steg

Att skriva meddelanden på nätet kan vara kul, men om ni gör det för länge kommer gnistan att slockna och ni kommer aldrig att träffas. Ett bra sätt att testa kemin mellan eller kan vara att prata över telefon innan en eventuell träff; om du inte vill ge ut ditt telefonnummer, se till att du ringer dem.

Telefonsamtal kan vara pinsamma men inte så pinsamma som ett möte i den riktiga världen, så om det inte finns någon kemi mellan er över telefon, kommer det förmodligen inte att finnas det om ni skulle träffats i den riktiga världen heller. Om ni båda har det trevligt med att prata med varandra kan du ta nästa steg och bjuda ut dem på en träff.

Första Dejten

När du börjat prata med någon, pratats vid över telefon och upptäckt att ni har bra kemi, vill du gå på den perfekta första dejten. Oftast kan du känna av hur intresserad den andra personen är, och du kan därifrån göra valet om att träffas för lunch eller middag. Det finns för- och nackdelar med båda dessa alternativ, eftersom luncher kan vara korta och inte vara nog med tid för att diskutera saker.

Middag kan vara länge nog för att ha djupare konversationer, men också vara för långa om ni upptäcker att personen inte är den du trodde att den var. När det gäller det sistnämnda, händer det att profiler är fejk eller innehåller redigerade bilder, om det skulle vara så har du all rätt att vara artig och att hålla dejten kort.

Grundläggande Guide till OnlinedejtingExklusivitet

Efter en lyckad första dejt och kanske till och med en andra och tredje dejt, kanske du känner dig redo att ta en paus från onlinedejting och fokusera på den här personen. Men känner de samma? Det enda sättet att veta svaret på den frågan är genom att ha en konversation.

Tills den kommer ni båda att vara osäkra. Om ni båda känner er redo kan ni köra på och göra ett försök. Om inte är det bara att börja prata med andra personer.

Att Avsluta Relationer

Oavsett om en relation påbörjas online eller offline, är det samma regler för att göra slut med någon. Även om det kan vara lockande att använda mejl och avsluta relationen genom det, bör du alltid behandla personen med respekt och antingen ringa eller träffa dem. I slutändan bör du behandla folk på samma sätt som du skulle vilja bli behandlad i det scenariot.

Håll dig Säker

Det viktigaste du kan göra genom alla de här stegen vi listat ovan är att hålla dig säker. Detta inkluderar: att inte ge ut din personliga information, inte ge ut din finansiella information, träffas på ett offentligt ställe, att se till att ni båda vet att ni är på en dejt, etc.

Om du vill känna dig ännu säkrare skulle du kunna be en vän gå med. De behöver inte sitta bredvid dig och se hur dejten går, men håll dem inom ögonavstånd och ha en signal för både ’bra’ och ’dåligt’. Slutligen, om dejten skulle pågå längre än vad du förväntade dig, se till att kontakta en vän/familjemedlem så att de vet.

Grundläggande Guide till OnlinedejtingTålamod är Nyckeln

När det kommer till onlinedejting kommer vissa att hitta äkta kärlek vid första försöket, medan andra spenderar år med att försöka hitta någon de har kemi med. Av den anledningen bör du alltid vara tålmodig och ge alla samma chans.

Du kanske inte känner något för någon direkt, men det kanske bara är för att de är blyga. Ge dem tid att komma ut ur sitt skal och då kanske det visar sig att de är någon speciell.

Vet Var du ska Kolla

Vi kommer att lämna dig med några av de mest populära dejtingsidorna på internet. All dessa sidor har många användare. Du bör göra framsteg så länge du håller tipsen vi gått igenom i åtanke. Håll dig bestämd!

Med över 20 miljoner användare, är Macth en av de mest populära dejtingsidorna. Som ett resultat av detta, tror man att en kvarts miljon människor per år skaffar relationer genom den här sidan.

Den här sidan använder kompatibilitetsfrågor för att hjälpa sina användare hitta kompatibla kontakter. eHarmony är för de personer som letar efter ett seriöst förhållande, och skyddar personlig information genom att använda sina egna email- och telefonsystem.

Perfectmatchinkluderar ett personlighetstest gratis, innan de börjar ta betalt för majoriteten av sidans funktioner. På det stora hela, är sidan perfekt för de som är lite äldre och vill slå sig till ro.

Här kan du jämföra din profil med andras medan du njuter av de många funktioner sidan erbjuder. OkCupid erbjuder onlinedejting, socialt nätverkande och till och med kompatibilitets testande.

Detta är kanske den mest populära sidan för den judiska gemenskapen, och det är ett kanonställe för kommunkation, vare sig du letar efter vänner eller dejter. Dessutom anordnar de massor med evenemang för judiska singlar.

scroll up