Innan internet, skulle det mest populära sättet att möta en friare vara att lämna huset och besöka en bar. Sedan såg vi införandet av e-post, och strax efter kom den allra första dejtingsidan. Under många år sågs dessa platser som “desperata” och det fanns en viss stigma till folk som registrerat sig.

Men på senare år har vi sett den snabba ökningen av populariteten av mobiltelefon och deras “appar”. Tinder och liknande liknande, är nu en normal del av livet och ger ett bra alternativ för upptagna människor. Trots detta, väcker det en viktig fråga – om du letar efter kärlek, vad är bättre, dejtingsajter eller dejtingappar?

dejting app

Jämförelser

För det första bör det noteras att de flesta dating webbplatser också erbjuder en app att arbeta tillsammans, och detta brukar komma som en del av webbplats kärnmedlemskap. Normalt kommer ett medlemskap ge tillgång till båda, eller så kan du använda appen gratis, men måste betala en liten avgift för stationära versionerna.

Å andra sidan är dejtingappar som inte har en stationär motsvarighet normalt helt gratis. Numera tjänar appar via köp i appar och annonser, snarare än genom sina konsumenter, vilket bidrar till att göra dem fria att använda. Till exempel är Tinder en av de mest populära program just nu och är helt gratis. Om du vill registrera dig för ”Tinder Plus” tillkommer dock en liten avgift, var funktionalitet gör att kan du söka utanför omkrets av ditt område och även göra om en felaktig svepning.

Kundbas för Varje

När det kommer till kritan, kommer de flesta människor inte oroa sig för avgifter, så länge de känner att de kommer att möta en bra mängd människor genom tjänsten. För att säga sanningen, kan det finnas en märkbar skillnad mellan webbplatser och appar enbart på grund av hur mycket man behöver betala.

Om människor kan få en app för gratis, kan de ladda ner den på skoj eller inte ta det så allvarligt. Å andra sidan, kommer människor som betalar för en dejtingtjänst vara mer benägna att få ut det mesta för sina pengar och ta sajten på allvar. Bara under de sista 10 åren, har priset på dejtingsidor fördubblats, och det finns fler gratis appar än någonsin tidigare. Därför, är klyftan mellan de två nu större.

Detta är dock inte är etsat i sten, och det kan ibland arbeta åt andra hållet. Till exempel har många människor funnit seriösa relationer på Tinder, medan andra kämpar på Match. Det är en vanlig uppfattning att “du får vad du betalar för”, så att du kommer att vara “mer troligt” att hitta kärleken på en plats där alla har gjort en investering.

I själva verket är de flesta av den moderna befolkningen och äger en smart telefon, och kommer därför att prova både webbplatser och appar. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två är hur de tar kontakt; medlemmar på Match kommer att bli allvarliga och faktiskt söka kärlek, medan folk på Tinder oftast har en roligare, avslappnad inställning. Ibland kan detta fungera bättre, eftersom det inte finns någon press på att man måste hitta en dejt

Dejtingsidor – Fördelar

Dejtingsidor har nu funnits under en längre tid och de har visat resultat. En betydande del av äktenskap är en produkt av framgångsrika möten genom onlinedejtingsidor, och dessa framgångar kan inte förnekas.

Det kan vara bra för människor som har en begränsad umgängeskrets eller de som arbetar hemifrån. Där möjligheten att träffa nya människor är begränsad, kan dejtingsajter bidra till att fylla en lucka och upprätthålla välbehövlig interaktion i livet.

På vissa dejtingwebbsidor kan du filtrera enligt vissa krav, vilket innebär att du kan söka efter likasinnade. Om du gillar en viss typ av sport, musik eller film, kan du skriva detta i din profil och träffa andra som tycker om samma saker, vilket ökar dina chanser att hitta någon du delar intressen med.

Om man jämför med dejtingappar, finns det långt fler filter och sökalternativ du kan använda, vilket innebär att du är mer benägen att hitta någon som liknar dig själv.

Dejtingsidor- Nackdelar

Med en initial kostnad på de flesta, kan det sätta en viss press på att hitta någon. Avgiften kan påverka förtroendet, tvingar oss att närma människor ur desperation snarare än njutning.

Processen kan också bli lite överväldigande på grund av de många olika alternativ när det gäller att söka. Vi ibland få hängas upp på dessa förinställda gränser. Av denna anledning bör du alltid ta pauser varannan månad för att uppdatera och återställa.

Dejtingappar – Fördelar

Dejting apps är mycket snabbare att komma igång än platser, eftersom de inte kräver någon personlighet testning eller extra steg. När registrerat dig, du helt enkelt lägga till ett par bilder och en kort profil och kan börja genast. Dejtingsajter kan ofta ta dagar innan ens kontaktar den första personen.

Appar tar också dejting in i 2000-talet och ta bort det stigma som har fästs så länge. Online dating garanterar inte att du ska vara hemma på din dator, eftersom du kan göra det när som helst, var som helst. Idag är dejting program används av miljontals utgående människor som söker efter andra precis som de är.

Bara för att du inte fyller i en personlighet form vid registrering betyder inte att du inte kan hitta någon information alls. De flesta program använder Facebook som ett inloggningsalternativ, vilket innebär att inte bara kommer du se dina gemensamma vänner, men du kan också se gemensamma intressen, som kan fungera lika bra som de olika kompatibilitetstester du presenteras med.

Slutligen, de flesta program väljer att använda ditt riktiga namn, i motsats till en bestående användarnamn, som kan vara bättre för att slå en anslutning. Av säkerhetsskäl, de flesta undvika efternamnet, men även bara förnamnet kan hjälpa till med tidiga samtal.

Dejtingappar – Nackdelar

Samtidigt går appar ofta beröm för sin enkla gränssnitt, en del människor behöver mer sökalternativ än kan hittas. På appar, kommer majoriteten av sökande ner till profilbilder, som kan vara en idé som är farlig eftersom vi dömer många böcker av sina omslag.

Även de flesta program använder platsinställningar som ett sätt att hitta personer i närheten, och även om detta är mestadels säker, måste vi alltid komma ihåg att spela säkert, Eftersom sådana inställningar kan öppna dörren för brott.

dejting appSammanfattning

I slutändan finns det inte nödvändigtvis ett ’bästa’ alternativ, eftersom det hela handlar om personliga preferenser och vad du letar efter. Om du är flexibel och vill träffa roliga människor, kan dejting program vara vägen för dig.

Men om du funderar på att bosätta sig, dejtingsajter har varit och förmodligen alltid kommer att vara det bästa sättet att gå för detta. Naturligtvis finns det inget som säger att man inte kan göra båda samtidigt – med all denna fantastiska teknik in på marknaden, skulle det vara synd att inte göra det mesta av det.

scroll up