Idag, flera hundra tusen människor använder sig av någon typ av online matchmaking och om du funderar letar efter en partner på nätet, kan du vara osäker på vilken typ av matchmaking är mest lämplig för dig.

När du börjar leta efter en lämplig online dating webbplats , Du snart att de olika sidorna beskriver sig på många olika sätt. Vissa hänvisar till sig själva som matchmaking tjänster, medan andra använder termen personliga annonser.

För att hjälpa dig att komma igång, vi kommer att täcka de två olika typerna här och beskriva hur de skiljer sig åt och vad för-och nackdelar är.

Personliga annonser

En portal för personliga annonser är vad normalt skulle kallas en dating hemsida, där singlar skapar sina egna profiler med en beskrivning av sig själva, kanske tillsammans med några bilder, i ett försök att hitta en partner.

Du kan sedan söka igenom andra profiler som har skapats på den särskilda dating hemsida och / eller svara på några inkommande mejl från människor som är intresserade av din profil.

Detta kan vara mycket tidskrävande, eftersom det kan finnas bokstavligen hundratals och tusentals profiler, beroende på vilken dejtingsajt, du använder, och du kan lätt förbise någon som kan vara precis den person för dig. Med så många profiler, är det omöjligt att läsa igenom dem alla.

Fördelen med en portal för personliga annonser är det faktum att använda det är ofta gratis eller mycket billigt. Beroende på dina syften för att använda en dating hemsida, kan det anses vara en nackdel, liksom en fördel att många använder dessa fria portaler att hitta korta relationer, kanske till och med bara en snabb hook-up, snarare än en varaktig relation.

Nackdelarna med en dejtingsida som använder personliga annonser är det faktum att alla kan se din profil. Eftersom det är gratis att skapa en profil och se alla andra som har skapat en profil, är det mycket troligt att eller foto som profil kommer att erkännas av vänner och familj, och du kanske inte vara okej med det.

Eftersom det inte finns något sätt att kontrollerar informationen när du skapar en profil, hittar du också ett stort antal falska profiler på dessa dating webbplatser. En falsk profil är en profil, där det inte finns någon verklig person representerade, men som har skapats för en av flera syften.

En av dessa syften kan få dig att betala för att bli medlem i dejtingsajt, så om du inte använder dessa personliga annonser, vara försiktig med vem skriver du. Det kan vara en god idé att läsa vår artikel på hur platsen en falsk dating hemsida.

Matchmaking kontra personliga annonser

Matchning

Matchmaking är i huvudsak ett sätt att underlätta kontakten. Som med personliga annonser, du skapar en profil, och sedan fylla i ett frågeformulär, som varierar kraftigt om vilken typ av frågor, beroende på matchmaking webbplats. Några typiska frågor rör utseende, intressen och vad du letar efter i en partner.

När du har fyllt i formuläret, kommer det att ses av särskilda matchmaking program som jämför dina svar på svaren från potentiella partners, som sedan gör förslag på lämpliga partners för dig.

Du kanske tror att det är att föredra att kunna bläddra igenom profiler för en lämplig partner, men denna metod har flera fördelar för dig.

Kanske den mest uppenbara fördelen för dig är möjligheten att förbli anonym, eftersom endast de profiler som valts ut av matchmaker kan se och läsa din profil. Eftersom den information som vid tidpunkten för att skapa profilen ofta kontrolleras, är du mer säker på att den information du får om potentiella matchningar har sina rötter i verkligheten, och att det finns få falska profiler (om någon alls).

En annan stor fördel är det faktum att dina potentiella partners ut för dig, med hjälp av en matchmaking process baserad på psykologiska och personliga kriterier, vilket ger en hög grad av framgång, och du undvika att missa lämpliga partner genom att titta igenom profilerna själv.

Just off the bat, den uppenbara nackdelen med matchning är priset. Det finns exempel på webbplatser, som tar ut mer än 50.000 dollar per år för en prenumeration! (Se dyra matchmaking platser här) Däremot kan anses vara högre pris om inte en garanti, så åtminstone en indikation på att de personer som skapar en profil är allvarligare i sin strävan efter en partner.

Eftersom ett medlemskap till en matchmaking webbplats kostar mellan 200 och 400 dollar för 3-6 månader, betyder det att de singlar använder sajten är mer intresserade av att fylla i frågeformuläret korrekt, vilket ökar dina chanser att hitta rätt partner avsevärt.

Varför även använda online dating?

Matchmaking kontra personliga annonser Nu kanske du frågar dig själv varför du behöver även online dating. Är det inte bättre att hitta en partner gammaldags bra sätt genom att gå ut och festa?

Det är sant att det finns en helt annan omedelbar kontakt i händelse av ett ansikte mot ansikte möte, men hur ofta händer det? Få av oss har tid att odla en tidsödande och varierande sociala livet som ett sätt att söka efter en partner, och när vi kommer ut på tiden, vi är oftast i samma gamla platser med samma, vilket gör det svårt att föreställa sig resultatet är något annat än samma gamla sak också.

Om du inte är exakt modell material eller om, kanske, du är lite förbi prime, tyvärr dina chanser att lyckas med att hitta en partner minska avsevärt. Du kan arbeta runt detta genom att skapa en profil på en matchmaking webbplats där dina potentiella nya partner väljs utifrån dina personligheter och intressen är kompatibla.

Detta är anledningen till matchmaking webbplatser har mycket större framgång än platser med personliga annonser. På ett personligt webbplatsen, finns det en tendens för människor att titta främst på bilder och bara läsa profilerna om bilderna är “intressant” nog. Det är emellertid möjligt att få framgång på en vanlig dejtingsajt!

Dessutom, när du presenteras med potentiella partners baserat på kriterier kompatibilitets frön kan sås för en ny vänskap, även om det inte slutar med en relation.

scroll up