dejtingsidor

Om du har funderat på onlinedejting har du förmodligen också funderat på om någon ens hittar en ny partner med hjälp av onlinedejtingsidorna. Bara det att hundratals nya dejtingsidor har växt fram de senaste åren är en indikation på att de är ganska framgångsriks.

Dejtingsidor, matchmaking, nichad dejting, snabbdejting, och blindträffar, vilket man knappt hört talas om för i tiden, är nu ett vanligt phenomena som används av miljontals människor, och det är inte längre något som människor håller gömt. Onlinedejtingsidor har marknadsförts både i pressen, på TV och i radio, och idag är det ett accepterat sätt att hitta nya partners på. Många som använder dejtingsidor eller dejtingappar för att länka till sin Facebooksida, och därigenom berätta för sina familjer och vänner att de seriöst försöker hitta sitt livs kärlek.

dejtingsidorI våra upptagna liv har få tid att hitta en partner genom att gå till barer, fester eller andra typer av träffar och forskning har visat att majoriteten av alla singlar använder sig av en eller flera dejtinghemsidor för att leta efter den rätta. Av dessa, är mer än en tredjedel villiga att betala för ett medlemskap till en dejtingsida. Detta visar hur seriösa singlar är när det kommer till onlinedejting.

Att kunna hitta en partner från bekvämligheten av ditt eget vardagsrum är bekvämt och tidsbesparande. Vidare är det lika stor chans att träffa någon genom onlinedejting som att träffa någon på stan eller på jobbet, just eftersom folk ofta går på många fler dejter med hjälp av onlinedejting. Idag har 11% av alla par träffats genom någon typ av onlinedejting, och de är förmodligen den bästa typen av reklam för effektiviteten av onlinedejting. Idag är det väldigt troligt att en eller flera par som du känner har träffats på nätet.

Det är såklart mycket forskning som gjorts på hur framgångsrikt onlinedejting har varit. Studierna kommer från olika källor, och vissa siffror är mer trovärdiga än andra. De olika dejtingsidorna har sina egna studier som visar vad de än mäter som framgång, vilket ofta visar 90-98%, vilket bör tas med en nypa salt, eftersom det är dejtingsidorna som anställer forskarna som utför studien.

Å andra sidan kan du definitivt lita på den oboeroende forskning som är gjord både här, och av utomlands av oboeroende forskare och institut (Gallup, för att bara nämna en), eftersom de inte har något intresse av att visa otroliga och fantastiska resultat.

Dessa oberoende enkäter  visar precis vad som är en väldigt bra chans till framgång om du använder en onlinedejtingsida eller en dejtingapp.

För (insätt land), visar figurerna att en fjärdedel av alla (Insätt land  invånare) (ENGELSKA till exempel) par som träffades mellan 1997 och 2010 hittade varandra på nätet, vilket göra att (Insätt land) hamnar på en tredjeplats av de mest aktiva nätdejtingländerna.

dejtingsidorEn tredjedel av alla (Insätt landets befolkning) (ENGELSKA till exempel) ,uppger att de är redo att hitta kärlek på nätet, ett växande antal personer över 40 använder sig av onlinedejting.

Bland de (Insätt landets befolkning) (ENGELSKA till exempel) som använder sig av onlinedejting, får 79% en faktiskt dejt, och denna siffra är högre för kvinnor än för män. 46% av internetdejter som träffar varandra i verkliga livet har hittat en seriös partner.

Alla de här siffrorna visar att onlinedejting fungerar. Det är en stor chans att du hittar en livspartner genom att använda en eller flera dejtinghemsidor som finns tillgängliga, men det händer inte automatiskt. Det räcker inte med att skapa en profil på en dejtingsida luta sig tillbaka och vänta på att dejten faller i knät på dig.

Du måste vara aktiv på din favoritdejtingsida, läsa och skicka meddelanden till profiler som intresserar dig, och, såklart, gå på dejter med folk som du tycker verkar vara intressanta. Även om det tar lite tid, är det fortfarande en metod som sparar tid när du letar efter en partner, förutom att det är bekvämt och roligt – och vem vet, kanske är ditt livs kärlek bara några klick borta.

scroll up