Tyvärr finns det några missriktade uppfattningen att alla goda datum måste omfatta dyra restauranger och hästdragna vagnar. Detta innebär att de flesta av oss och inte kan störa, eftersom vi inte har råd att piska ut kortet vid varje tur. Men misströsta inte, eftersom sanningen är att det finns gott om billigare alternativ, som också kommer att göra för en bra dag för dig och din speciella någon.

Hemligheten är att ju mer pengar du sätter in händelsen, desto mindre behöver tänka på det – och om budgeten är stram, är naturligtvis tvärtom. Därför är tricket att förvandla din “billig” datum i en väl genomtänkt datum.

Här är några idéer att komma igång

1. Utomhusdejten

Om korrekt planerat, kan en picknick vara en av de mysigaste datum för alla. Det kräver dock att kontrollera vädret på förhand och kanske vara redo med en plan B. Men om det råkar vara en av de få soliga dagar, sedan packa en korg (eller bara ditt gym väska) med en filt, en flaska vin ( och vinglas, naturligtvis), hemgjorda smörgåsar, kakor, frukt eller andra smaskiga saker passar för tillfället.

Sedan är allt du behöver göra är att ta din älskade under armen och hitta en middag plats i den närmaste park eller skog.

Nio Idéer för en Billig Träff2. Den aktiva dejten

Uppenbarligen beror detta mycket på egen hand och din dag kondition (som du kan diskret reda på innan du registrerar dig för 2 timmar CrossFit).

Om du är båda ganska passar, kan du överväga en joggingtur, cykling eller rullskridskor, och sedan hamna på din plats, där du kan imponera med en läcker veggie juice. Å andra sidan, kanske du kan tjäna en bit av kakan, som du uppenbarligen förtjänar efter allt som fysisk aktivitet.

Om du inte är den sportigaste typerna, är en promenad ett bra sätt att lära känna varandra och, eller kanske en kanottur?

På vintern, bjuda din dag att åka skridskor är alltid ett säkert kort. Det är mycket roligt, och du får hålla på varandra lite för att undvika att falla …

3. Den musikaliska dejten

Om din dag är den musikaliska typ, varför inte bjuda in honom eller henne till en konsert?

Det behöver inte vara Paul McCartney eller en riktning för att bli en hit, utan du kan hålla utkik efter mindre up-and-coming band som ofta spelar billigt eller tips. Du kanske måste sockra affären med en fatöl, innan natten är över.

4. Den fria dejten

Om du gör dina läxor, kommer du förmodligen alltid kunna komma med någon form av föreläsning, utställning, eller något annat som är erbjuds gratis.

Du bör särskilt hålla ett öga på biblioteken, som har en överraskande rad, om inte gratis, så åtminstone billiga händelser. Självklart ska du inte välja något som tråkar ut dig till tårar, eller kommer det förmodligen att bli svårt att sälja din dag på det.

5. Den historiska dejten

Detta förslag kan vara mest lämpliga för dem som är i kultur eller historia, men varför inte besöka din lokala kyrka?

Kyrkor är ganska vacker och – naturligtvis – helt gratis att besöka. Och om du tar det extra steget för att läsa upp en bit på kyrkans historia i förväg, kommer du att ha en stor möjlighet att underhålla och imponera på din dejt. Bortsett från kyrkan, till kyrkogården också ett bra ställe strosa runt lite och lära känna varandra.

6. Turistiga dejter

Detta omfattar en hel del, och förmodligen varierar mycket, beroende på var du bor i landet. Det kan vara en lokal kvarn, en vacker strand, ett galleri, eller om du bor i en av de större städerna, en kanal kryssning. Du kanske vill kombinera det med en picknick-korg för näring längs vägen.

7. Välgörenhetsdejten

Du kan också imponera på din dejt med god heartedness och bjuda in honom eller henne hjälpa till att samla in pengar till välgörenhet. Det kan tyckas att korsa några gränser i början, men det kommer sannolikt att ge dig närmare varandra. Plus, med denna typ av datum, även om datumet inte kan ha varit en stor hit, du fortfarande gå hem mår bra om det.

8. Den kreativa dejten

Beroende på vilken tid på året, kan du bjuda in din dag för att göra julpynt, baka kakor, eller göra kastanj djur.

Detta datum typ kräver inte att du ska vara den mest sluga personen själv. Det kan vara ännu roligare om du behöver din dag hjälp och expertis. Var inte rädd att visa din svaga sida!

Nio Idéer för en Billig Träff9. Den hemlagade dejten

Bjud din dag för en hemlagad måltid! Detta kan vara lite intim för en första dejt, men om du försöker en av de andra först, kan du använda detta på den andra eller tredje dagen. Hemma har du mycket mer lugn och ro för att lära känna varandra, och om du är en bra kock, är det alltid en bonus.

Naturligtvis behöver du inte att tjäna dyrt rött vin och filet mignon, varför inte en läcker parti spagetti? Så länge du har gott om billigt vin i handen, kommer du att vara i stora företag.

Du kan lika gärna tänka på att leta efter fler tips innan mötet den faktiska tidpunkten på hur du skulle kunna hantera och navigera dejter för er båda. Med tanke på att du kan vara en av tio varelse lurad på att engagera att hitta den perfekta dagen på nätet bör du titta mer om det också. Det finns också sätt på hur du kommer att kunna att läsa svaret från din dejt efter den dag du har tillbringa med henne.

Dessa är bara några idéer – du kan komma med mer av din egen! Så länge du lägger tid och kraft på din dag, är budgeten inte så viktigt. Lycka till!

scroll up